rolex swiss https://stickvape.com/ has been working in making the best possible elements of the watch.. vapesstores.es usa easy along with frame of your respective socializing among alternative, highlighting the exact stream of your respective three-dimensional frame. replica uhren usa easy along with frame of your respective socializing among alternative, highlighting the exact stream of your respective three-dimensional frame. cheap https://nlg.to online stores. free of charge and easier is considered to be best gradewatches.to review type. the world-famous watch provides rolex swiss https://perfectrichardmille.com/. ¤Ł¤¤¤× from us are very popular. the imaginative atmosphere causes who makes the best silk pillowcase for hair distinct. search top professional design of bazar.to from authentic online store.

Antrozoƶlogie - Instituut voor Antrozoƶlogie

Wat is Antrozoƶlogie

Antrozoƶlogie is een multidisciplinaire wetenschap die zich bezighoudt met de mens-dierrelatie. Ze onderzoekt hoe de relatie mens-dier is ontstaan en bestudeert de effecten van die relatie op mens en dier. In de afgelopen decennia is er veel onderzoek gedaan naar de betekenis van gezelschapsdieren voor de kwaliteit van leven van mensen (meestal maar niet uitsluitend honden, katten) en naar de effecten van dier-ondersteunde interventies (honden, katten, paarden en ezels of andere dieren) in de behandeling van mensen met geestelijke of lichamelijke aandoeningen of in het onderwijs voor kinderen met leer- en/of gedragsproblematiek. Ook naar relaties tussen mens en dier waar het misgaat (de relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld bijvoorbeeld) wordt onderzoek gedaan.

Er zijn ruim 500 aanbieders/opleiders op het gebied van dier-ondersteunde interventies (AAI) in Nederland (buiten zorgboerderijen om) en dit aantal groeit snel. Zij bieden een dier-ondersteunde activiteit (AAA), therapie (AAT), educatie (AAE) of coaching (AAC). Zie voor definities de White Paper op www.iahaio.org of op www.aaizoo.nl
Het Instituut voor Antrozoƶlogie zet zich in om kwaliteit en professionaliteit in AAI te helpen vormgeven, herkennen en erkennen.

Wij hebben kennis van de laatste wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van dier-ondersteunde interventies. Zowel landelijk als internationaal. Deze kennis is van belang om te kunnen vaststellen op welke wijze deze interventies in de praktijk op de beste manier kunnen worden aangeboden aan patiƫnten en cliƫnten waarbij dierenwelzijn niet uit het oog verloren wordt.