Webinar door IAHAIO over farmanimals in AAT

Voor meer informatie en opgeven

Congressen

Conferentie, 26 en 27 september 2021     

Event: IAHAIO Conference 19-21 June 2020
Thema: ‘Animals in AAI: The Best Fit’
Locatie: Warschau – Polen – Life Science University
Datum: vanwege CORONA CRISIS UITGESTELD
Let op: CHECK REGELMATIG DE WEBSITE VOOR NIEUWE DATUM

Nieuws: De resultaten van het meerjarige onderzoeksprogramma “Gezondheid- en onderwijsimpact van natuur-gebaseerde activiteiten” zijn door Green Chimneys en het Institute for Human-Animal Connection van de Universiteit van Denver gepubliceerd. Het onderzoek betreft een studie naar de impact van de boerderijprogramma’s van Green Chimneys op ontwikkelingsgezondheid en onderwijsresultaten van de studenten die de Green Chimneys School bezoeken. Rapport ontvangen? Schrijf je hier in.

Event: 29th International Society for Anthrozoology
Thema: ‘One Health, One Welfare: Wellbeing for all in human-animal interactions’
Locatie: Liverpool – UK
Datum: vanwege Corona crisis uitgesteld tot september 3-5, 2020, in een ‘virtual format’. Zie voor info website ISAZ www.isaz.net

Gezondheid en het welzijn van mens en dier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: van welzijnsvriendelijke landbouw en veilige voedselproductie tot positieve interacties met onze gezelschapsdieren en duurzaamheid van onze natuurlijke wereld. In deze conferentie worden de verbanden tussen welzijn van mens en dier onderzocht in een breed scala van interacties tussen mens en dier. Het 2020-thema zal natuurlijk worden aangevuld met onderwerpen die het bredere veld van de antrozoölogie vertegenwoordigen. Presentaties omvatten postersessies, lezingen van internationale onderzoekers en verschillende plenaire sprekers die voorop lopen op hun vakgebied.

Documentaire

Kruispunt: Viervoeters in de zorg, maandag 13 januari om 22.50 uur NPO 2.

Labradoodles en robothonden en -katten die troost en gezelschap bieden blijken een schot in de roos in verpleeghuizen. Ze worden steeds vaker geïntegreerd in de zorg voor mensen met dementie. In Kruispunt zien we wat het effect is van deze viervoeters op de ouderen, hun familie en zorgverleners.
Prof. dr. Marie-Jose Enders onderschrijft positieve effecten in het contact met dieren en kijkt kritisch en genuanceerd naar projecten en manieren waar dieren in de zorg worden ingezet.