Tip! Seminar: Deurinck – Paardengedrag & Welzijn

Home / Nieuws / Tip! Seminar: Deurinck – Paardengedrag & Welzijn

Wat zou een paard kiezen als je zou vragen: hooi of brok? Binnen of buiten? Wandelen of rijden? Maar kunnen we ze dat soort vragen eigenlijk wel stellen? En hoe beantwoorden ze die dan? Dit soort vragen staan centraal tijdens het tweede Deurinck – Paardengedrag & Welzijn seminar op zaterdag 18 februari.

 

Hoe bieden we paarden een rijk leven? Welke stappen kunnen we nemen, ook binnen de beperkte mogelijkheden van onze samenleving? Tijdens het seminar Deurink – Paardengedrag & Welzijn gaan deelnemers samen met twee experts op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Sabrina Brando
Sabrina Brando is eigenaar van AnimalConcepts, researcher en pionier. Ze reist jaarlijks de hele wereld rond om presentaties te geven over dierenwelzijn en de mens-dierrelatie. Vanuit haar bijzondere wetenschappelijke en praktische ervaring met wilde dieren in gevangenschap, zal ze een rijk paardenleven bespreken. Ze introduceert het concept van “24/7 Animal Welfare” via een korte workshop.

Cecilie Mejdell
Cecilie Mejdell is één van de Noorse onderzoekers die zich afvroegen of paarden kunnen aangeven of ze wel of geen deken op willen. Er wordt vaak gedacht dat paarden “enkel in het nu leven” en dat wij daarom belangrijke beslissingen voor hen moeten maken. Maar klopt dat wel? Door symbolen te gebruiken, heeft het onderzoeksteam 23 paarden geleerd om hun eigen voorkeur aan te geven: ‘vandaag wil ik graag wel een deken op, of niet”. Cecilie zal ons meenemen in dit fascinerende en vernieuwende onderzoek naar communicatie tussen paard en mens, en hoe dit effect heeft op een rijk paardenleven met meer keuze en controle.

Praktische informatie:
Wanneer: 18 februari 2017
Waar: Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom
Tijd: 9.30 – 17.15
Kosten: €109.95 (incl. vegetarische lunch, certificaat, thee en koffie)
Inschrijven en meer informatie via: http://deurinck.nl/seminar/a-rich-life-for-horses/