Lezing: Studiedag voor dieren in de gezondheidszorg

Home / Nieuws / Lezing: Studiedag voor dieren in de gezondheidszorg

ZorgBeest is een onderzoeksproject van de Hogeschool Odisee voor het formuleren van praktische richtlijnen als ondersteuning voor AAI-programma’s (Animal Assisted Interventions). Op 5 mei organiseert ZorgBeest een studiedag voor dieren in de gezondheidszorg. Marie-Jose Enders-Slegers verzorgt tijdens deze bijeenkomst een lezing over AAI.Op 5 mei organiseert Hogeschool Odisee een studiedag waarin experts uit zowel de onderzoekswereld als de praktijk diverse aspecten van AAI in zorgomgevingen toelichten. Marie-Jose Enders-Slegers verzorgt een lezing tijdens de studiedag en gaat dieper in op het hoe en waarom van AAI.

Andere sprekers zijn psychotherapeut Tine Eyssen. Zij vertelt over het effect van AAI op mensen en dierenarts Christine Halsberghe over het effect van AAI op dieren. Dierengedragstherapeut Joke Decru en AAI-therapeut Eva Lambrecht demonstreren hoe je een hond kunt inzetten bij patiënten.

Daarnaast is er de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende opleidingen en organisaties die AAI ondersteunen, er wordt een case study besproken en het ZorgBeest project wordt gepresenteerd.

Praktische informatie:
De studiedag vindt plaats op Hogeschool Odisee op de Campus Brussel, 5 minuten lopen vanaf treinstation Brussel Centraal. Inschrijven kan tot 25 april via deze link. Deelname kost 50 euro.