IvA blikt terug op geslaagd IAHAIO Triennial in Parijs

Home / Nieuws / IvA blikt terug op geslaagd IAHAIO Triennial in Parijs

Met bijna 500 deelnemers uit alle windstreken, geweldige sprekers en zeer goede workshops, was IAHAIO Triennial een groot succes. Diverse promovendi en medewerkers van de OU (en IvA) waren goed vertegenwoordigd op deze conferentie, die plaatsvond van 11 tot en met 13 juli in Parijs.

Marie-José Enders-Slegers had de eer de conferentie als president te mogen leiden. Daarnaast werden er lezingen en workshops verzorgd door Theo Verheggen, Geza Kovacs, Marie-José Enders-Slegers en Inge Noback. Theo gaf een boeiend pleidooi voor de ontwikkeling van theorieën in ons werkveld, Marie-Jose en Inge gaven een lezing over het PAWS-programma en de effecten daarvan op het gedrag van kinderen met autisme. Geza verzorgde een lezing over de effecten van de mens-dierrelatie op de therapeut-cliëntrelatie en de promovendi Schuurmans, Tepaske, Wijker gaven een workshop over uitdagingen die je kunt tegenkomen op het pad van een promovendus.

Lezingen en workshops
Gillian Squirrell (visiting researcher OU), Inge Noback en Pauline Rutgers gaven een workshop over methodologie en het belang van evaluatie van interventies; Marie-José, Brinda Jegatheesan, Paula Boyden en Phil Arkow gaven een workshop over de relaties tussen kindermishandeling en dierenmishandeling. Theo en Richard (promovendus) gaven samen met Roswitha Zink (Oostenrijk) een workshop over een theoretisch framework en nieuwe methodologie zoals we die op de OU bij onze onderzoeken gebruiken. Drie promovendi (Riki, Richard en Carolien) presenteerden posters op de conferentie.