IvA bezoekt San de Deu Hospital in Barcelona

Home / Nieuws / IvA bezoekt San de Deu Hospital in Barcelona

Theo Verheggen en Marie-José Enders-Slegers bezochten afgelopen juli samen met hun Amerikaanse collega prof. Brinda Jegatheesan het San de Deu Hospital in Barcelona.

Dit kinderziekenhuis biedt patiëntjes een zeer interessant programma op het gebied van AAI. AAI-activiteiten en -therapie zijn in het San de Deu Hospital geïntegreerd in het behandelaanbod en de handlers en de honden maken deel uit van de ziekenhuisstaf. Ook werd de ISAZ conferentie bezocht (International Society of Anthrozoology) in Barcelona.

Toonvoorbeeld van AAI
Marie-José: “We wilden dit ziekenhuis graag bezoeken, omdat het een toonvoorbeeld is van hoe AAI in een kinderziekenhuis een waardevolle bijdrage kan leveren aan het herstel van zieke kinderen, hun verblijf in het ziekenhuis en het voorbereiden van kinderen op nare ingrepen.” IvA heeft veel inspiratie opgedaan en gaat samen met de collega uit Seattle, de psycholoog van het ziekenhuis en medewerkers van CTAC (Spaanse AAI-organisatie) een onderzoek opzetten. Ze willen beginnen met het in kaart brengen van het programma en de ervaringen van de artsen, verpleegsters en ouders daarmee. Daarna zullen er effectstudies volgen.