Internationale conferentie ‘Dog in AAI’ in Warschau

Home / Nieuws / Internationale conferentie ‘Dog in AAI’ in Warschau

In het eerste weekend van juli vond de internationale conferentie ‘Dog in Animal Assisted Intervention’ plaats in Warschau, Polen. Prof. dr. Marie-José Enders-Slegers, bijzonder hoogleraar Antrozoölogie bij de Open Universiteit in Heerlen was een van de sprekers op deze conferentie.

Geschiedenis en wetenschappelijk onderzoek AAI
Marie-José Enders-Slegers vertelde onder meer over de geschiedenis van dierondersteunde interventies (AAI) en ze deelde de laatste inzichten die voortvloeien uit wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Verder kwam onder andere het verschil tussen bezoekhonden en therapiehonden aan bod. Er was aandacht voor kwaliteitsmanagement bij AAI en men stond stil bij het welzijn van dieren bij AAI.

European Standards Therapy Dog Training
De internationale conferentie is onderdeel van het project European Standards Therapy Dog Training. Dit initiatief is een samenwerking van de Janusz Korczak Pedagogical University (JKPU) in Warschau, Animals for People Association (AFPA), Het Duitse Das Freiburger Institut für Tiergestützte Therapie (FITT), het Noorse centrum voor Antrozoölogie (AZS) en het Weense instituut ABIF. Het project wordt gesteund door Erasmus+, het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport.